A GYSEV dolgozói is sztrákolnak április 30-án

2009.04.22. 15:50 Módosítva: 2009.04.22. 16:52

Április 30-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a GYSEV dolgozói is. Ezen a napon egyáltalán nem közlekednek a társaság InterCity járatai és több vonalon is vonatpótló autóbuszokkal szállítják majd az utasokat.

Jövő héten csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájk lesz a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasútnál. Április 30-án délelőtt 10 és 12 óra között egyetlen szerelvényt sem indít el a GYSEV és ez idő alatt nem járnak majd a vonatpótló autóbuszok sem. A MÁV sztrájkja miatt a Győr-Sopron vonalon a Győr-GYSEV állomásra érkeznek a vonatok és onnan is indulnak. A Sopron-Szombathely vonalon csak az utolsó GYESV állomásig, azaz Acsádig járnak majd a vonatok, onnan pótlóbuszok szállítják az utasokat. Szombathely és Szentgotthárd közötti vonalon csak Ják-Balogunyomig tud eljutni a szerelvény, onnan Szombathely felé szintén vonatpótló autóbuszokat indít a társaság. Április 30-án a társaság InterCity járatai egyáltalán nem közlekednek, mivel csak Győrig tudnának eljutni, onnan tovább nem - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Stöckert Dávid, a GYSEV ZRt. kommunikációs munkatársa.

Április 30-ra a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hirdetett sztrájkot a MÁV-nál. Azt a munkabeszüntetést nulla órától 18 óráig hirdették meg - közölte múlt hét keddi sajtótájékoztatóján Gaskó István, a VDSZSZ elnöke. Az érdekvédelmi vezető akkor elmondta: a sztrájk folytatásának aktualitását az adja, hogy a szakszervezet szerint a Bajnai Gordon miniszterelnök által ismertetett tervek elfogadhatatlanok a vasutasok számára.