Emma
9 °C
26 °C

Bécs helyett Pozsonyban száll fel a SkyEurope

2009.08.16. 17:12

A tíz vasárnapi SkyEurope járat, amely Bécsből indult volna Pozsonyból száll fel, mondta Ronald Schranz, a SkyEurope légitársaság szóvivője az APA hírügynökségnek. Az utasoknak azonban másfélórás késésre kell számítaniuk, mert amellett, hogy át kell érniük Pozsonyba, kétszer is át kell esniük az ellenőrzéseken. Az utasokat buszokkal szállítják át Bécsből Pozsonyba.

Pénteken 24 órától nem szállhatnak fel a SkyEurope járatai a bécsi (schwechati) repülőtérről. A repülőtér üzemeltetője és a csődvédelem alatt álló diszkont légitársaság péntek 15 órai fizetési határidőben állapodott meg, azonban miután hosszú tárgyalások után sem rendezte tartozását a légitársaság, a repülőtér péntek éjféltől megszüntette a SkyEurope-nak nyújtott szolgáltatásait. A péntek éjfél után induló gépeket nem készítették fel felszállásra, így azok nem hagyhatták el a repülőteret.

Az érkező járatokra nem vonatkozik a repülőtér döntése. Az utasokat arra kérik, hogy a közvetlenül a légitársaságnál érdeklődjenek a járatkiesésekkelről.