Iván
21 °C
39 °C

200 milliós bevételt eltitkoló céget csíptek fülön a vámosok

2009.10.14. 13:36

Csődbűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást a Vám-és Pénzügyőrség Észak- alföldi Regionális Nyomozó Hivatala egy nyíregyházi székhelyű gazdasági társaság képviselője ellen – közölte a Vám- és Pénzügyőrség.

A kft. fizetésképtelensége miatt 2008-ban indult felszámolási eljárás, melyet eredményesen lefolytatni nem lehetett, mivel a képviselő nem bocsátotta rendelkezésre könyvelési iratanyagát, sőt a tevékenységet záró mérleg szerinti 35 millió forint értékű pénz-és tárgyi eszközzel sem számolt el. A társasággal szemben 27 millió forintot meghaladó összegben jelentettek be hitelezői igényeket, melyek az elvont vagyon értékéből kiegyenlíthetők lettek volna.

A pénzügyőr nyomozók további bizonyítékokra bukkantak, miszerint a gazdasági társaság 2007-ben 200 millió forint plusz áfa összegű vállalkozói díjat zsebelt be áruházak építéséért, mely bevételt nem könyvelte le, és nem is adózott utána.

Csődbűncselekmény miatt a nyomozók gyanúsítottként vonták felelősségre a nyíregyházi lakost, majd vádjavaslattal továbbították az ügyet az illetékes ügyészségnek, a nagy összegű vállalkozói díj tekintetében pedig adócsalás bűntett elkövetése miatt folyik nyomozás.