Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kőbe vésték a 2010. évi költségvetés fő számait

2009.11.03. 20:30

Az Országgyűlés a központi költségvetésből, az elkülönített állami pénzalapokból és a tb-alapokból álló központi kormányzat 2010-es egyenlegét 870 milliárd forintos hiánnyal fogadta el. A képviselők 200 igen, 156 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett hagyták jóvá a kiadási és bevételi főszámokat, a minisztériumi keretösszegeket.

Az egész államháztartásban nem 870, hanem 1060 milliárdos deficit jöhet össze az egyelőre még mindig csak törvényjavaslat formájában levő büdzséterv szerint. A kettő szám különbségét az önkormányzati alrendszer hiánya adja, de azt a költségvetésben nem lehet meghatározni, csak becslést lehet rá adni. A mai szavazásról bővebben itt írtunk.

A parlament három hét múlva a minisztériumon belüli átcsoportosításokról dönt, majd november utolsó napján lesz a 2010. évi költségvetés zárószavazása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?