Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A péti Nitrogénművek beperelte az OTP-t

2009.11.10. 20:28

A péti Nitrogénművek Zrt. 25,247 milliárd forint kártérítésre perelte be a Fővárosi Bíróságon az OTP Bankot, az OTP szerint a követelés teljes mértékben megalapozatlan, közölte a pénzintézet kedden a BÉT honlapján.

A péti Nitrogénművek Zrt. májusban közölte, hogy 25 milliárd 247 millió forintos kártérítésért pereli az OTP Bankot. A vegyipari cég az OTP-vel szemben erőfölénnyel és joggal való visszaélés, valamint más, a polgári törvénykönyv paragrafusaiba ütköző eljárások miatt indított pert.

Az MTI információi szerint a bíróság a keresetet júniusban a keresetlevél hiányosságaira hivatkozva elutasította, azután a Nitrogénművek Zrt. pótolta a hiányosságokat.

Az OTP Bank álláspontja szerint a kereseti követelés teljes mértékben megalapozatlan és a bírósági eljárás során dokumentumokkal fogja bizonyítani a perindítás alaptalanságát.