Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Megkezdődött a 25 milliárdos per az OTP ellen

2009.11.27. 15:06 Módosítva: 2009.11.27. 15:44

Megkezdődött a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. OTP Bank ellen indított kártérítési pere a Fővárosi Bíróságon, amely során a péti társaság 25,247 milliárd forintot követel a pénzintézettől.

A felperes kérésére a tárgyalást vezető bíró a teljes perről kizárta a nyilvánosságot, mivel az indoklás szerint a felperesnek számos olyan üzleti titkot kell előadnia az alperessel, valamint más bankokkal kötött megállapodásokról, amelyek nyilvánosságra kerülése sértené a felek érdekeit.

A Nitrogénművek még május közepén perelte be a bankot, erőfölénnyel és joggal való visszaélés, valamint más, a polgári törvénykönyv paragrafusaiba ütköző eljárások miatt.

Az OTP Bank az első tárgyalást megelőzően a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé közleményét, amely szerint a cég kereseti követelése teljes mértékben megalapozatlan, és a bírósági eljárás során dokumentumokkal fogják bizonyítani a perindítás alaptalanságát.

Az MTI korábbi információi szerint a bíróság a keresetet júniusban a keresetlevél hiányosságaira hivatkozva elutasította, ezt követően azonban a Nitrogénművek Zrt. pótolta a hiányosságokat.