Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Szovjetunió óta nem termelt ki ennyi olajat Oroszország

2010.01.03. 12:09

A Szovjetunió összeomlása utáni időszakban 2009-ben hozta felszínre a legnagyobb mennyiségű olajat Oroszország: a megelőző évhez képest 1,5 százalékkal, napi 9,925 millió hordóra nőtt a kitermelés. Az orosz energiaügyi minisztérium által közzétett adatok szerint 2008-ban 9,78 millió, 2007-ben 9,87 millió hordó volt a napi olajkitermelés.

Közben a német Der Spiegel azt jelentette, hogy a legnagyobb európai gazdaság, Németország rekord mennyiségű orosz olajat használt fel 2009-ben. Az első tíz hónapban 2,9 százalékkal nőtt az orosz olaj importja 2008-hoz képest, így a teljes német nyersolajimport 35 százaléka származott Oroszországból. Ugyanakkor az OPEC országaiból származó olajimport jelentősen, 10,7 százalékkal csökkent, az előző év azonos időszakával összevetve.