Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

95 milliárd forintos bevétel a franciáknál a banki bónuszok adójából

2010.01.12. 16:45

A bankmenedzsereknek juttatott nagy összegű prémiumok - brit mintára történő - egyszeri megadóztatásából 360 millió eurós (forintban mérve 95 milliárd forintos) bevételt remél az állam, mondta  Christine Lagarde francia gazdasági miniszter a Le Figaro című napilapnak adott interjúban.

A Franciaországban a tavalyi teljesítmények alapján 2010-ben kifizetésre kerülő minden 27500 eurót meghaladó egyéni alkalmazotti prémium után a bankoknak 50 százalékos egyszeri, rendkívüli illetéket kell befizetniük a költségvetésbe. A pénzügyminisztérium becslése szerint az intézkedés mintegy 2500 személyt érinthet.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a prémiumok kifizetését lehetővé tevő nyereséget a bankok az elmúlt hónapokban nem tudták volna felmutatni a közpénzből finanszírozott bankmentő csomagok nélkül.