Judit
3 °C
7 °C

Tovább húzódik a döntés a Saab sorsáról

2010.01.12. 16:37

A General Motors (GM) európai igazgatója, Nick Reilly a detroiti autószalonon közölte, hogy januárban vagy februárban hozzák meg a végső döntést a svéd Saab autógyár sorsáról. Hozzátette, hogy minél tovább tartanak a tárgyalások, annál kisebb esélyt lát az eladásra.

Ed Whitacre, a GM elnöke az elmúlt héten annak a véleményének adott hangot, hogy nem lát sok reményt a Saab megmentésére.

A GM az elmúlt héten kezdte meg a Saab felszámolását, de folytatta a tárgyalásokat is két potenciális vevővel. Hétfőn a General Motors bejelentette, hogy egyik ajánlat sem felel meg a pénzügyi feltételeknek.

A holland Spyker Cars NV luxussportkocsi-gyártó vállalat elnöke, Victor Muller a Dow Jones hírügynökséggel kedden azt közölte, hogy még a héten végleges döntést vár a GM-től a Saab eladásáról. A Spyker a múlt héten csütörtökön nyújtotta be feljavított vételi ajánlatát.

A Saab iránt érdeklődő másik pályázó, a Genii befektetői csoport és Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa kedden bejelentette a Saabra a múlt héten tett ajánlatának feljavítását.