Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átírná a sztrájktörvényt a VOSZ

2010.01.14. 14:30

A sztrájktörvény módosítását kezdeményezi a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) annak érdekében, hogy biztosan hozzáférhetővé váljanak az alapvető közszolgáltatások. Nem a törvény egyoldalú szigorítását, a munkavállalói jogok csorbítását szorgalmazzák, hanem tisztázni akarják a törvény előírásait, a vitában álló felek kötelezettségeit és jogait.

A VOSZ egyebek mellett arra tesz javaslatot, hogy az új törvény érintse a munkaadók és munkavállalók együttműködésének alapvető normáit a sztrájkot megelőző tárgyalások és a munkabeszüntetés időtartama alatt, továbbá egyértelműen határozza meg a még elégséges szolgáltatások biztosításának feltételeit, és tisztázza a szolidaritási sztrájk lehetőségeit, valamint rögzítse a sztrájkjoggal való visszaélés alapeseteit.