Nincs megegyezés, folytatódik a sztrájk Ferihegyen

2010.01.16. 16:31

A szombati egyeztetés sem zárult megegyezéssel a Malév földi kiszolgáló cégének (GH) menedzsmentje és a hétfő este óta sztrájkoló Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) között, így a sztrájk tovább tart, a repülőgépek azonban csak legfeljebb kisebb késéekkel közlekednek.

Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója elmondta, hogy a szakszervezet visszatért egy korábbi követeléséhez. Olyan kollektív szerződést akarnak, amelyben a biztosított juttatásokkal nem csökken a munkavállalók jövedelme. Ezt a munkaadó jelenlegi helyzetében nem tudja teljesíteni.

A LESZ hétfőn hirdette meg határozatlan idejű sztrájkját, amellyel több légi szakszervezet is szolidaritást vállalt. Az elsősorban a gépkezelők, sofőrök munkabeszüntetése az első nap még 20-30 perces késést okozott az induló repülőforgalomban. A hét második felében azonban szinte a menetrend szerint közlekedtek a gépek, köszönhetően annak, hogy több dolgozó vette fel a munkát és a munkaadó alvállalkozókkal végeztette el a feladatok egy részét.