Újabb probléma az M3-as folytatására kiírt szerződés körül

2010.01.28. 18:03

A Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakasz építéséről szóló szerződés megkötését - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A NIF közleményében hangsúlyozza: a beruházás folytatását tartalmazó, 2010. január 21-én kihirdetett eredményt  az M3–HCZ 2009 Konzorcium támadta meg, miután az általuk benyújtott ajánlatot érvénytelennek nyilvánította a NIF.

Az infrastruktúra-fejlesztő szerint a kizárás oka, hogy az M3–HCZ 2009 Konzorcium nem a felhívásnak megfelelő szakembert jelölt a pályázatban, és mindezt a hiánypótlás során felcserélte egy másik területre jelölt szakemberre, azaz az adott pozícióra új szakembert javasolt, amit a döntőbizottság - a NIF egy másik beruházása kapcsán - korábban megtiltott. A NIF ezért reméli, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesnek ítéli az infrastruktúra fejlesztő "következetes jogalkalmazását" - fűzik hozzá.

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó, érvényes ajánlatot benyújtó C-S-K-K 2009 Konzorcium, nettó mintegy 32 milliárd forintos ajánlati árral - mutat rá a NIF a közleményben.