Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százezer autót hív vissza a Peugeot-Citroen

2010.01.31. 15:09

A több millió Toyota gépkocsit érintő gázpedálproblémával összefüggésben visszahív közel százezer autót a PSA Peugeot Citroen. A francia gyártó vasárnapi közleménye szerint Citroen C1 és Peugeot 107-es modelleket hívnak vissza gázpedálcserére. Az Európában eladott kocsikat a csehországi Kolinban, a Toyotával közösen működtetett üzemben szerelték össze 2005 és 2009 között.

A tulajdonosokat levélben értesítik a döntésről, amelyet azt követően hoztak, hogy a Toyota visszahívási akciója Európát is elérte. A japán cég pénteki bejelentése szerint a kontinensen összesen 1,8 millió autót hívnak vissza, köztük Aygo típusúakat. A kiskategóriás gépkocsi gyakorlatilag ugyanaz a konstrukció, mint a Citroen C1 és a Peugeot 107-es, és ugyancsak a kolini üzemben készül.