A MÁV bírósághoz fordult a távközlési tender miatt

2010.02.03. 20:15

A MÁV Zrt. szerdán felülvizsgálati kérelemmel fordult a Fővárosi Bírósághoz, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) a társaság GSM-R hálózatának megvalósítására kiírt közbeszerzésének ügyében jogsértést állapított meg, megsemmisítve ezáltal az eljárást lezáró döntést, közölte szerdán a vasúttársaság.

A MÁV 2006. július 8-án hirdette meg vasúti távközlési tenderét "GSM-R rendszer beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások" címmel. A 2009. szeptember 10-i ajánlattételi határidőre mindössze egyetlen ajánlat érkezett a Nokia-Siemens-Networks Kft.-től, amit a MÁV a Közbeszerzésekről szóló törvény (Kbt.) több releváns pontja alapján érvénytelennek nyilvánított, és ezáltal magát az eljárást 2009. november 20-án eredménytelennek hirdette ki. Az ajánlat tartalmában nem felelt meg a kiírásnak, amit azonban a KD jogsértőnek minősített, megsemmisítve az eljárást lezáró döntést, állítja a társaság.

A MÁV keresetében azt kérte a Fővárosi Bíróságtól, hogy állapítsa meg a GSM-R rendszer és kapcsolódó szolgáltatások tárgyban indított közbeszerzési eljárásában hozott döntésének jogszerűségét, változtassa meg, és helyezze hatályon kívül a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát.