A PSZÁF nyilvántartásba vette a DBH Investment Kockázati Tőkealapot

2010.03.31. 11:29

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ez év március 24-én nyilvántartásba vette a DBH Investment Kockázati Tőkealapot, közölte a DBH csoport közleményben.  A DBH Investment Kockázati Tőkealap 5 milliárd forintos jegyzett tőkével rendelkezik, ebből 3,5 milliárd a Jeremie-program pályázatán elnyert összeg, és 1,5 milliárd forint a privát befektetés.

A DBH csoport a jövőt illetően átlagosan 200-250 millió forintos befektetésekben gondolkodik, de egy-egy tőkekihelyezés esetleg ennél nagyobb is lehet. A DBH Investment Kockázati Tőkealap jellemzően magas hozzáadott értékű, technológia-intenzív iparágakban kíván befektetni.

"A konkrét befektetéseket illetően az információ-technológiával, kommunikációval, biotechnológiával foglalkozó cégek fontosak számunkra" - idézi a közlemény Erdei Sándort, a DBH Investment Zrt. igazgatóságának elnökét. A cégcsoport 2008 őszén az európai pénzügyi, befektetési piacon szerzett tapasztalatok után hozta létre a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t. A csoport a rotterdami, a budapesti, a debreceni, a miskolci, a kassai és bukaresti irodájának szoros együttműködése révén számos befektetést hajtott végre Magyarországon és régióban.