Egy hét múlva országos sztrájk a görögöknél

2010.05.12. 13:22

Görögországban 24 órás általános sztrájk lesz május 19-én az állami és a magángazdaságban dolgozókat tömörítő szakszervezetek szerdai bejelentése szerint. A szakszervezetek a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakoznak.

A tervezett nyugdíjreform keretében fokozatosan 60 évre emelik a korkedvezményes nyugdíj alsó korhatárát, s 10 év alatt fokozatosan felemelik 65 évre a rendes nyugdíjkorhatárt is - a kormány hétfőn elfogadott elképzelése szerint, amit még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A tervezet értelmében, elsősorban a magas nyugdíjjal rendelkezők körében, visszafogják a kifizetéseket, és a jelenlegi 13 nyugdíjalap helyett hármat hoznak létre: egyet a bérből és fizetésből élők, egyet a vállalkozók, egyet pedig a agrárgazdálkodók számára. A változtatások többsége a jövő évtől, fokozatosan, 2018-ig lép hatályba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek