Mátyás
1 °C
15 °C

Lejtmenetben a BUX

2010.06.15. 09:33

A BUX a nyitást követően közel 1 százalékot csökkent, ezzel a tegnapi nyereséget lényegében le is dolgozta.

A hazai index továbbra is a csökkenő trendcsatornában mozog, s lévén hogy a sáv tetjénél vagyunk, jöhet az esés, meg az újabb mélypontok, hacsak külföldön nem történik valami váratlan fordulat.

Ma több makroadat is érkezik, ezek lehetnek a hangulat fő mozgatórugói, délután az USA-ból is jönnek friss statisztikák.

A vezető részvények közül ma is a Mol bizonyul a legerősebbnek, az olajpapírok a tegnapi 3 százalékos emelkedés után sem hajlandóak korrigálni. Az árfolyam stagnálását mutat. A többiek közül a Richter 0,9, a Magyar Telekom 0,5, az OTP pedig 0,3 százalékkal került lejjebb. Az utóbbi relatíve gyengén szerepel a nagyok között, itt még a csökkenő csatorna tetejéig sem sikerült felkapaszkodni. Ez persze nem meglepő, hiszen a banki különadó kapcsán továbbra is sok a kérdőjel. A piac pedig köztudottan nem szereti a bizonytalanságot.

A kisebbek közül a Danubius mutat jelentősebb elmozdulást, a papírok 8 százalékos pluszban tartózkodnak. Az Állami Nyomda is megindulni látszik, csak éppen a másik irányba, a részvények 2 százalékot estek.