Fülöp, Evelin
EUR 393,81 Ft
USD 368,76 Ft
13 °C
27 °C

A görög parlament elfogadta a nyugdíjreformot

2010.07.07. 23:32

A válságellenes intézkedések jegyében a görög parlament elfogadta szerda este a magánszektor nyugdíjreform-tervezetét, amelynek értelmében 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt. A májusban elfogadott válságellenes csomagterv kulcsfontosságú elemének tartott intézkedést a 298 jelenlévő  képviselőből 159 szocialista és két független támogatta. Az ellenzéki pártok - a jobboldali Új Demokrácia, a szélsőjobb, a kommunista párt és a radikális baloldal - képviselői ellene szavaztak.

A szerda esti szavazás után csütörtökön este cikkenként szavaznak a törvénytervezetről - közölte Filiposz Pecalnikosz házelnök. Jeórjiosz Papandreu a parlamentben hangsúlyozta: a reform "nagyon fontos változás a nyugdíjrendszer életképességének megőrzése és a jövőbeli nyugdíjak emelkedésének biztosítása érdekében".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét