Sára, Márió
2 °C
6 °C

Új vezetőség a Paksi Atomerőműnél

2010.09.21. 16:00

A Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. nemrég megújult igazgatósága Baji Csabát választotta az igazgatóság elnökévé. Baji Csaba a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója, tagja az MVM igazgatóságának. A 46 éves közgazdász korábban a paksi atomerőmű vezérigazgatója volt és akkor az MVM Zrt. igazgatósági tagjaként is tevékenykedett – közölte az erőmű kedden.

Az atomerőmű felügyelőbizottságának elnökévé Bánfi Lászlót választották. Bánfi László 42 éves jogász, Európa-jogi szakjogász diplomával rendelkezik, illetve 2008 óta mediátor. Jelenleg az MVM Zrt. vezető jogtanácsosa, jogi igazgatója.

A társaság 2010. szeptember 13-i rendkívüli közgyűlése a főtulajdonos Magyar Villamos Művek előterjesztésére visszahívta a vezető testületek tagjait, egyben megválasztotta az új tisztségviselőket. Az igazgatóság tagja lett Baji Csaba, Hamvas István, Vámos Gábor, Nagy Sándor, Kollár Károly Attila és Murányi Ernő. A felügyelőbizottság tagja lett Bánfi László, Kevés Tibor, Hajdú János, Kovács Pál, továbbá a munkavállalói oldal delegáltjai: Berkes Sándor és Lőrincz László – olvasható a közleményben.