Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A pesti repteret is zavarják az európai sztrájkok

2010.09.29. 11:35

Fennakadást okoz a budapesti légi közlekedésben is a keddi belgiumi és a szerdai spanyolországi sztrájk. Több Budapestről induló madridi és barcelonai járatot töröltek, a Malév esti és a Wizz Air délutáni járata azonban elindul Spanyolországba. A járattörlések miatt nincs tumultus a reptéren, az utasok informálódtak a járatok közlekedéséről.

Bár a belga légiirányítók kedden este befejezték a sztrájkot, a belga reptereken szerdán is kaotikusak az állapotok és Budapestre sem érkezett meg a délelőtti brüsszeli járat - mondta el Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója szerdán délelőtt az MTI-nek. A Malév délelőtti járata azonban a menetrend szerint indult és már a visszafelé közlekedő járat is felszállt.

A spanyolországi általános sztrájk miatt szerdán a Wizz Air törölte reggeli, Barcelonába közlekedő járatát, a Malév pedig a délelőtti madridi, illetve onnan visszatartó járatpárját. Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője azt is elmondta: azzal számolnak, hogy az esti madridi járat már a menetrend szerint indulhat. Ugyancsak elindul a Wizz Air délutáni madridi gépe várhatóan késéssel - tette hozzá Hardy Mihály.