Megnyílt az Emirátusok Üzleti Tanácsa Budapesten

2010.10.06. 14:46

Megnyílt az Emirátusok Üzleti Tanácsa (Emirates Business Council - EBC) Budapesten, amelynek célja, hogy elősegítse a befektetéseket és a szorosabb gazdasági együttműködést Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között.

Ali Sultan Al Haddad, az EBC igazgatója szerdán sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az EBC szerepe az, hogy bemutassa a régióban adódó lehetőségeket, és ingyenes tanácsadást nyújtson az érdeklődő magyar kis-, közép- és nagyvállalatoknak. Hozzátette: a tanács átfogó piackutatási felmérésekkel, vállalati adatbázisokkal és egyéb üzleti információkkal áll a befektetők rendelkezésére.

Az Egyesült Arab Emírségek az Arab-félszigeten fekszik, hét emírségből - köztük van Dubaj és Abu-Dzabi - áll, tavaly a bruttó hazai termék (GDP) 34 százalékát az olajkitermelés adta.

Az EBC vezetője szerint az Emirátusokban eddig nem sokat tudtak Magyarországról, és a két ország közötti kereskedelemben is számos kiaknázatlan lehetőség van. Tavaly az Egyesült Arab Emírségek főként gépeket, gépi berendezéseket, valamint feldolgozott termékeket importált.