Tüntetés Bulgáriában a nyugdíjreform ellen

2010.10.07. 16:13

Több ezren tiltakoztak csütörtökön a bolgár parlament épülete előtt a tervezett nyugdíjreform ellen, annak ellenére, hogy a kormány kedden már visszavonta korábbi javaslatait.

A kormány még augusztusban fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a férfiaknál 40 évre, a nőknél 37 évre emelkedne a szolgálati idő, amelynek eltelte után járna a teljes nyugdíj. Ezen kívül korlátozni tervezik a korai nyugdíjazást a tanárok, a bányászok, rendőrök és a katonák esetében.

A tervezett módosítások ellen már korábban is voltak tiltakozó megmozdulások Bulgáriában, ezért a kormány a múlt héten visszavonta a tervezetet, sőt három százalékponttal emelte a munkáltatók által fizetett társadalombiztosítási hozzájárulást, ami viszont a vállalkozói szféra nemtetszését váltotta ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla