Előzetesben marad Tátrai

2010.12.01. 21:32

A bíróság március másodikáig meghosszabbította Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójának és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatójának előzetes letartóztatását a sukorói ingatlancsere ügyében, értesült a Népszabadság Online.

A bíróság most harmadjára hosszabbított, immár három hónapra. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint ennek letelte után még két és fél évig tarthatják előzetesben a gyanúsítottakat - írta a nol.hu.

Közölték, a lapuknál névtelenül jelentkező forrás azonban felhívta a figyelmünket egy internetes oldalra, ahol a Tátrai Miklós kihallgatásáról szóló jegyzőkönyvek beszkennelt változatai megtalálhatók. Ebből kiderül, mint írták: "a vagyontanács elé kerülő előterjesztésben nem szerepelt a sokat emlegetett parlamenti találkozóról készült emlékeztető, azt valaki utólag csempészte az iratok közé". Az iratokból - melyeken Tátrain kívül minden egyes nevet olvashatatlanná tettek - megállapítható, hogy helytálló Tátrai ügyvédjének korábbi nyilatkozata, mely szerint az ügyészség nem állt elő új információval a kihallgatások során - olvasható.