Harmincmilliárdos beruházás indul Szabolcsban

2010.12.01. 15:37

Harmincmilliárd forint értékű gazdasági-üzleti park létrehozását készíti elő az Eger Holding Típus System Grund Center Hevesi Építő Kft. Nyíregyháza-Oroson - közölte Kácsor Ferenc, az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó cégcsoport vezetője szerdán az MTI-vel.

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely városrészének határában, a 4-es és a 41-es számú főutat az M3-as autópályával összekötő 603-as számú főút mentén mintegy 50 hektár nagyságú lesz a befektetési terület - mondta cégvezető.

Az elképzelések szerint a nyíregyháza-orosi Mega Gazdasági-Üzleti Parkban egy francia érdekeltségű kereskedelmi üzletlánc épít majd hipermarketet, továbbá barkácsáruházat, sportszer üzletközpontot, valamint kapcsolódó szolgáltatási üzleteket, illetve benzinkutat. Emellett magyar kereskedőknek is épülnek majd üzletek a területen.

Az orosi Mega-parkban több száz szabolcsi munkavállaló jut majd foglalkozási lehetőséghez, ami különösen fontos, hiszen a megyében jelenleg is több mint 53 ezer a nyilvántartott álláskeresők száma.