Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

A CIG Pannónia megkezdi a nem-életbiztosítási tevékenységet

2010.12.15. 11:01

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nem-életbiztosítási tevékenységet végző leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG Pannónia EMABIT) jövőre megkezdi aktív üzleti tevékenységét - közölte a biztosító társaság szerdán. A leányvállalat első számú vezetője Csurgó Ottó igazgatósági tag és ügyvezető, aki 2010 májusáig az OTP/Groupama Garancia Biztosító Zrt. nem-élet biztosítások üzletágának vezérigazgató-helyettese volt.

A társaság célja, hogy innovatív termékkínálatával, költséghatékony és rugalmas működésével, valamint dinamikus értékesítésével rövid időn belül a hazai és regionális nem-életbiztosítási piac meghatározó szereplőjévé váljon. A CIG Pannónia EMABIT stratégiája szerint első ütemben a hazai kis, közepes és nagy vállalkozásokat, intézményeket kívánja teljes körűen kiszolgálni biztosítási termékekkel és megoldásokkal, majd második ütemben a lakosságnak szóló biztosítási megoldások piacra vezetését tervezi.

Az üzleti célok megvalósításához a jelenleg 835 millió forint jegyzett tőkével rendelkező leányvállalat tőkéjét 500 millió forinttal emeli meg az anyavállalat, ebből 150 millió forint a jegyzett tőkébe és további 350 millió forint a tőketartalékba kerül. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közölte azt is, hogy 1,13 millió darab, egyenként 40 forint névértékű dolgozói részvényt bocsát ki menedzsment ösztönzés céljából.