Közelít az ötvenmillióhoz az Easyjet utasforgalma

2011.01.07. 16:30

Növekvőben van az Easyjet utasforgalma: a brit fapados légitársaság decemberben már 7,7 százalékkal több utast szállított, mint egy évvel korábban, összesen 3,7 milliót. Ezzel viszonylag jól átvészelte az év utolsó hónapjának rendkívüli időjárását, amikor a szakadatlan hóesés és a fagy miatt megbénult a brit légiforgalom, ugyanakkor az Easyjet által használt londoni Gatwick és Stansted repülőterén viszonylag jól zajlott a közlekedés.

A társaság pénteki közlése szerint az év egészében 7,9 százalékkal 49,7 millióra nőtt az Easyjet forgalma. Javult a gépek kihasználtságának a mutatója is, 1,2 százalékkal 87 százalékra.

A tavaszi izlandi vulkánkitörés - a hamufelhő okozta járatkimaradások - nélkül 57 millió fonttal nagyobb lehetett volna a profit. Az Eyjafjöll tűzhányó kitörése a második világháború óta nem látott légtérkorlátozásra kényszerítette Európát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás