Egykulcsos áfáért nyugdíjreform a cseheknél

2011.01.17. 15:53

Támogatja az egykulcsos - 19 százalékos - forgalmi adó (áfa) bevezetését a cseh miniszterelnök. Petr Necas szerint ez az egyik lehetőség arra, hogy pénzt szerezzen a kormány a nyugdíjreform megvalósítására.

Csehországban jelenleg kétkulcsos áfa van érvényben. Az alacsonyabb 10 százalékos, ebbe tartoznak a gyógyszerek és az élelmiszerek. A magasabb 20 százalékos, s gyakorlatilag az összes további áru és szolgáltatás ebbe a kategóriába tartozik.

A kulcsok egységesítését - 19 százalékon - Miroslav Kalousek, pénzügyminiszter, valamint a TOP 09 koalíciós párt javasolja.

"Az áfa egységesítése 19 százalékon összhangban lenne az adórendszerrel, és ez lenne a legtisztább megoldás" - jelentette ki Necas abban az interjúban, amelyet a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap közölt hétfőn.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla