A Kartago Tours áprilisig törölte tunéziai járatait

2011.01.18. 17:56

Hozzávetőleg száz utast érint, hogy a Kartago Tours februárról április elsejéig törölte tunéziai járatait a politikai zavargások miatt, közölte a társaság kedden. A Világgazdaság keddi számában számolt be arról, hogy a Kartago Tours április elsejéig törölte járatait Tunéziába.

Az utazási iroda közlése szerint az érintett utasok választhatnak, hogy későbbi időpontban vagy esetleg más helyre utazzanak el, de a Kartago Tours felajánlotta azt is, hogy visszafizeti a már befizetett pénzt. A Kartago Tours által kínált utazások közül a tunéziaiak aránya éves viszonylatban mintegy 20 százalék.

Az utazási iroda szerint minden Tunéziába utaztató szervezőnek okoz bevételkiesést a Tunéziában kialakult belpolitikai helyzet. Ez a bevételkiesés azonban előzetesen nem becsülhető, hiszen az átfoglalások más úti célokra - ilyenek jelenleg is folyamatban vannak -, ezt valamelyest kompenzálják. Az utazásszervező bízik abban, hogy a helyzet hamarosan rendeződik, és áprilisban el tudják indítani a charter járatot, ebben az esetben a bevételkiesés nem lesz jelentős.

Az észak-afrikai ország lakói több hete tiltakoznak a tömeges munkanélküliség és a kilátástalanság miatt, a tüntetők több városban összecsaptak a rendőrséggel, a lázongásoknak több tucat halálos áldozatuk van. A múlt héten az európai turisták által kedvelt Hammamet tengerparti üdülővárosra is átterjedt a zavargás. Az országban rendkívüli állapotot vezettek be.

Több ország azt tanácsolta polgárainak, hogy ne utazzanak Tunéziába. A magyar külügyminisztérium is azt javasolta a magyaroknak, hogy a helyzet javulásáig halasszák el útjukat. Molnár Gabriella, a  Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy jelenleg egyetlen magyar szervezett turistacsoport sem tartózkodik Tunéziában.