Svájci alapkezelő fektet a CIG-be

2011.01.18. 14:45

Három év alatt legfeljebb 20 millió eurót, jelenlegi árfolyamon 5,51 milliárd forintot fektet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be a GEM Global Yield Fund Limited és a GEM Management Ltd.  - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító a BÉT honlapján pénteken.

A svájci befektető vállalja, hogy 4 millió darab CIG részvényt jegyez le, az erről szóló megállapodást 2010. december 14-én írták alá.

A szerződések hatálybalépésének feltétele az, hogy a CIG közgyűlése adjon felhatalmazást az igazgatóságnak az eljárás lefolytatására, valamint megszülessen a megállapodás az elszámolással megbízandó bankokkal. Ezeket a feltételeket 2011. május 31-ig kell teljesíteni - olvasható a közleményben.

A legfeljebb 20 millió euró tőkebefektetés pontos időpontjait a CIG határozza meg. Az ennek fejében kibocsátott új részvények kibocsátási árát a GEM-nek jelzett időponttól kezdődő 15 egymást követő tőzsdenap forgalommal súlyozott átlagára alapján határozzák meg. A kibocsátási ár az átlag 90 százaléka, de a CIG megjelölheti azt a legalacsonyabb értéket, amely alatt nem kíván részvényeket kibocsátani.