Nem meggyőző a csomag, maradt a leminősítés veszélye

2011.03.02. 08:25

A Nomura International Plc. londoni elemzője Peter Attard Montalto - a Bloomberg hírügynökség tudósítása szerint - úgy véli, hogy a költségvetési terv nem hárította el az ország szuverén adósbesorolása rontásának kockázatát. "A terv a jó irányba tett bizonytalan lépés, de nem elegendő a kitűzött cél eléréséhez" - mondta.

A szakértő jó intézkedésnek tartja a kiadáscsökkentést és a bevételi oldal átalakítását, azonban ezzel együtt is 480 milliárd forintos hiányt vár a 2013-ra. "A szuverén besorolás rontása továbbra is valós kockázat véleményünk szerint, bár az intézkedési tervvel sikerült némi időt nyerni" - mondta.

"Összességében az intézkedési terv enyhén árfolyamgyengítő és kötvényhozam-növelő hatású a részletek hiánya miatt, és a részvényárfolyamokra is negatív hatást gyakorol a társasági adó csökkentésének elhalasztása, valamint a 2012-es banki különadó miatt" - fejtette ki a Bloomberg hírügynökségnek a Nomura szakértője.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla