Júliusig marad a gabona exportkvótája Ukrajnában

2011.03.30. 14:24

Az ukrán kormány július 1-ig meghosszabbította a gabona exportjára tavaly bevezetett kvótát. Ezzel egyidejűleg a kukoricára vonatkozó kiviteli korlátozást 2 millió tonnával 5 millió tonnára emelte fel.

Tavaly októberben az ukrán kormány különböző gabonafajtákból összesen 2,7 millió tonnás gabona kiviteli kvótát vezetett be. Az akkori döntés szerint 2 millió tonna kukoricára, félmillió tonna búzára, és 200 ezer tonna árpára vonatkozott az exportkvóta.

A kormány december elején ismét foglalkozott a kérdéssel, és az intézkedést 2011. március 31-éig meghosszabbította. Arról is határoztak akkor, hogy a kukorica kvótáját 1 millió tonnával, a búzáét 500 ezer tonnával megemelik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla