Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lassabban nő az amerikai feldolgozóipar

2011.05.02. 16:53

Az elemzői várakozásoknál kisebb mértékben csökkent az amerikai beszerzési menedzser intézet (ISM) áprilisi feldolgozóipari beszerzési indexe. Az áprilisi érték 60,4 pont volt a márciusi 61,2 pont után. Elemzők arra számítottak, hogy a mutató 59,5 pontra mérséklődik.

Az index 50 pont feletti értéke növekedést jelez.

Az ISM  rámutatott, hogy miközben a feldolgozóipari szektor egyértelműen a várakozásokon felül teljesít 2011-ben, a termelők jelentős költségnövekedést tapasztalnak a nyersanyagárak és az egyéb inputok árainak növekedése miatt. Az új megrendelések alindexe a márciusi 63,3 pontról 61,7 pontra csökkent áprilisban, miközben a termelési alindex 69,0 pontról 63,8 pontra esett. Az alkalmazotti létszám almutatója alig változott: a márciusi 63,0 pont után 62,7 pont volt áprilisban. A készletek alindexe ugyanakkor 47,4 pontról 53,6 pontra nőtt, ami azt jelzi, hogy a feldolgozóipari termelők növelték készletállományukat áprilisban. Az árak alakulását követő alindex továbbra is jelentős árnyomást jelez: a márciusi 85,0 pontról 85,5 pontra nőtt.