Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább terjeszkedik a Teva

2011.05.02. 16:56

A Magyarországon is érdekelt Teva Pharmaceutical Industries közel hét milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Cephalon céget - közölt hétfőn az izraeli cég. Az ügylet révén a világ legnagyobb generikus gyártójának tartott Teva palettája kiegészül egy sor biotechnológiai készítménnyel.

A Teva és a Cephalon részvényesei egyaránt rábólintottak az ügyletre, amelynek lezárása a harmadik negyedében várható.

A Teva az utóbbi években folyamatos felvásárlásokkal bővítette portfolióját: tavaly vette meg a német Ratiopharm generikus gyógyszergyártót, 2008-ban pedig az amerikai Barr Pharmaceuticals vállalatot vásárolta meg. A Teva 13,9 milliárd dolláros éves forgalmával a világ legnagyobb generikus gyógyszereket gyártó vállalata és egyúttal a 15 legnagyobb általános gyógyszergyártó közé is tartozik. Tervei szerint globális forgalmát 2015-ig 31,2 milliárd dollárra növeli, Európában pedig 9,2 milliárd dollárra háromszorozza meg.