Nőtt az ING-csoport nyeresége

2011.05.05. 12:54

Nőtt Hollandia legnagyobb pénzügyi vállalatcsoportjának nyeresége az első negyedévben; az ING nettó profitja 1,38 milliárd euró volt a januártól márciusig terjedő időszakban az egy évvel korábbi 1,23 milliárd euró után - jelentette a társaság csütörtökön. Elemzők 1,33 milliárd eurós nettó eredményre számítottak.

Az ING banki üzletágának első negyedévi 1,7 milliárd eurós adózás előtti működési nyereségét erősítették a költséghatékonysági intézkedések, a magasabb kamatjövedelmek és a nem-teljesítő hitelek fedezetéül elkülönített összegek csökkenése. A biztosítási üzletág, amelynek kiszervezésére készül a vállalat, 461 millió euró nyereséget termelt.

Jan Hommmen, a társaság vezérigazgatója az eredményeket értékelve kiemelte, hogy a vállalat hamarosan visszafizetheti a holland államtól kapott 5 milliárd eurónyi segélyt. Hommen megismételte korábbi kijelentését, amely szerint az ING a jövő héten 2 milliárd eurót, a fennmaradó 3 milliárd eurót 2012 májusában fizetheti vissza a holland kormánynak.