Ismét mélyrepülésben az Econet

2011.05.23. 10:33 Módosítva: 2011.05.23. 10:33

A Sziget Kft. vezetője, Gerendai Károly a Gazdasági Rádiónak nyilatkozott a társaság üzleti kilátásairól, valamint az econettel való együttműködésről. Gerendai úgy véli, az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy az econet.hu valószínűleg nem fogja tudni folytatni a Sziget kivásárlásának folyamatát. A következő, mintegy 800 millió forintos vételárrészt június végéig kellene teljesíteni.

Az econet részvényei az elmúlt fél órában jelentős esést produkáltak, jelenleg a napi alsó limiten, 15 százalékos mínuszban tartózkodnak. Ez néhány forintos változást jelent, miután a papír eleve alacsony árfolyamon mozog. A pénteken 27 forinton záró papír 23-24 forintokon mozog jelenleg.

Jelenleg az econet.hu-nak 51 százalékos részesedése van a Szigetben, ami azt jelenti, hogy a céget teljes körűen konszolidálja. Ha azonban június végéig nem teljesítik a mintegy 800 millió forintos kifizetést, befolyásuk 46 százalékra csökken majd. Gerendai elmondta, ez egyfajta büntetés, vagyis ha nem tartják magukat az eredeti megállapodásokhoz, valamekkora tulajdonrész visszaszáll a Szigetre.