Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Nőtt a szállítási teljesítmény az első negyedévben

2011.05.27. 09:47

Ez év első negyedévében, elsősorban a nemzetközi szállításnak köszönhetően hat százalékkal nőtt az árutonna-kilométerben mért áruszállítási teljesítmény, miközben közel azonos mennyiségű árut szállítottak, mint az előző év azonos időszakában, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A közlemény szerint az év első három hónapjában a helyközi személyszállításban az utasforgalom stagnált, míg az utaskilométerben mért teljesítmény 1,5 százalékkal csökkent. Ebben az időszakban 8 százalékkal nőtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma és 1,7 millió főt tett ki.

A Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma csaknem ötödével, 17 ezerre nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ezek 28 százaléka volt használt autó. A részletes adatokból kiderül, hogy a nemzetközi áruszállítás volumene 7, az árutonna-kilométerben mért teljesítménye 8 százalékkal nőtt; a belföldi áruszállítás volumene 5 százalékkal csökkent, teljesítménye stagnált.  • Vennék
  • Bankszámla