Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A horvátok tárgyalnának az Ináról

2011.06.02. 15:53

A horvát kormány csütörtökön jóváhagyta, hogy tárgyalások kezdődjenek a Mollal a Mol-Ina részvényesi szerződés módosításáról.

A horvát Hina hírügynökség beszámolója szerint Djuro Popijac gazdasági miniszter elmondta: a tárgyalások célja, hogy hatékonyabbá váljon az eredeti, 2003-ból származó szerződésben foglalt célok megvalósítása, különös tekintettel a nemzeti energiabiztonság megerősítésére, az INA teljesítményének a növelésére, és a térségben elfoglalt pozíciójának erősítésére.

"Úgy gondoljuk, hogy ezek a célok nem valósultak meg"- olvasható a horvát kormány csütörtöki közleményében. A horvát kormány még a héten írásban fogja kérni a találkozót a Mol-tól. A tárgyaló delegáció tagja lesz a gazdasági miniszter mellett Martina Dalicand pénzügyminiszter, valamint Davor Stern, az INA felügyelő bizottságának az elnöke. Az Ina legnagyobb tulajdonosa, a Mol 47,47 százalékot birtokol a társaság papírjaiból, míg a horvát kormány részesedése 44,84 százalék.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek