Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Vegyes tőzsdezárás Ázsiában

2011.07.18. 10:23

Vegyesen zártak hétfőn az ázsiai tőzsdék az európai stresszteszt eredményének értékelése és az amerikai államadósságról folyó vita következtében. A tokiói tőzsde hétfőn ünnep miatt zárva tartott.

A szöuli Kospi index 0,69 százalékkal gyengült, immár az ötödik egymást követő kereskedési napot fejezte be veszteséggel a külföldi befektetők részvényeladásai miatt.

A Samsung részvénye 2,3 százalékkal, a Hynix Semiconductor Inc részvénye 4,4 százalékkal esett, mivel a DRAM memória áramkörök nagykereskedelmi ára a hónap első felében 8 százalékkal csökkent. A Hyundai Motor 1,46 százalékkal, a Kia Motors 0,13 százalékkal gyengült.

A sanghaji Composite index 0,1 százalékkal csökkent, a hongkongi Hang Seng pedig 0,2 százalékkal erősödött. A kínai bankok Hongkongban jegyzett részvényei erősödtek az Agricultural Bank of China Ltd. 45 százalékos nyereségnövekedést kilátásba helyező első féléves eredmény előrejelzésének hatására. Az Agricultural Bank of China 3,8 százalékkal, az Industrial and Commercial Bank of China 1,6 százalékkal, a China Construction Bank Corp. 1,7 százalékkal erősödött. A tajvani és az új-zélandi indexek estek, a szingapúri és az indiai indexek emelkedtek.