Az OTP is csatázik Horvátországban

2011.07.28. 21:13

Az OTP bank 11,58 millió euró fizetésére szólította fel a horvát Podravka élelmiszeripari vállalatot, miután értékesítette a tulajdonában került Podravka részvényeket – jelentette a HINA horvát hírügynökség. A Podravka a horvát tőzsde honlapján tette közzé az OTP igényét. A közlemény szerint a horvát cég tanulmányozni fogja azt.

Az összesen 576.880 darab részvényt a múlt héten értékesítették darabonként 312,87 kunáért. A vevők a - HINA jelentése szerint - horvát nyugdíjalapok voltak, amelyek így 21,7 százalékról 29,6 százalékra növelték részesedésüket a Podravkában, amelyben 26 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik a horvát állam.

A Podravka részvények azt követően kerültek az OTP tulajdonába, hogy a horvát cég nem tudta visszafizetni az OTP-től kapott 37 millió euró kölcsönt tavaly szeptemberben. A most értékesített részvények képezték a kölcsön fedezetét, és a kölcsönnel kapcsolatos szerződési feltételekben szerepelt az is, hogy a Podravka megfizeti a részvények vételi és eladási ára közötti esetleges különbözetet.