Meghúzza a nadrágszíjat E.on

2011.08.01. 12:08

A németországi energiafordulat következtében az E.On, az egyik legnagyobb német energiaszolgáltató drasztikus takarékossági tervet kényszerül végrehajtani, írja az energiainfo.hu a Der Spiegel információira hivatkozva.

A német napilap szerint a konszern tervei elsősorban németországi telephelyek bezárására vonatkoznak, valamint három leányvállalatot, a müncheni E.On Energie-t, a hannoveri E.on Kraftwerk-et, valamint a korábbi büszkeség, az E.on Ruhrgas gázkereskedőt is bezárni készül.

A megszűnő leányvállalatokon kívül a konszern düsseldorfi központjába koncentrálják a cég eddig szétszórt tevékenységeit és a centralizációt kiterjesztik az E.On külföldi leányvállalataira is. Ezen kívül a cégben minél hamarabb csökkenteni szeretnék a szakszervezetek befolyását, így várhatóan közös részvénytársaságba szervezik majd az eddig több regionális vállalatra szétoszló tulajdonosi szerkezetet.

A leépítések és megtakarítások összességükben több száz munkahelyet érintenek, de a pontos számokat csak a tervek véglegesítése után lehet tudni. 2009-ben az E.On már végrehajtott egy takarékossági programot, akkor összességében négyezer munkahelyet szüntetett meg a vállalat, ebből csak Németországban kétezret.