Valér
4 °C
8 °C

Csúcson a BMW profitja

2011.08.02. 11:04

Rekord nyereséget könyvelhetett el a BMW a második negyedévben is a prémium kategóriába tartozó autók keresletének növekedése miatt. Ezzel a müncheni vállalatcsoport történetének legjobb félévét zárta.

Április-június között 1,8 milliárd eurót tett ki az adózott eredmény, ami több mint kétszerese az egy évvel korábbinak. Az üzemi eredmény 66 százalékkal 2,86 milliárd euróra, az adózás előtti eredmény ugyancsak több mint kétszeresére, 2,7 milliárd euróra nőtt. A bevétel 17 százalékkal 17,9 milliárd euróra emelkedett.

A társaság gyáraiból rekord számú autót szállítottak az ügyfeleknek, főként Kínában nőtt a kereslet a prémium kategóriába tartozó autók iránt. Világszerte több mint 450 ezer BMW, Mini és Rolls-Royce talált gazdára a második negyedévben.

Az első hat hónapban 22 százalékkal 33,9 milliárd euróra nőtt a bevétel, az adó előtti eredmény az egy évvel korábbi két és félszeresére, 4,5 milliárd euróra emelkedett. Az idén 1,6 millió autót tervez értékesíteni a csoport, ez újabb rekord lesz a társaság történetében.