Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Nőttek az amerikai lakásárak

2011.08.30. 16:06

Nőttek az amerikai lakásárak júniusban havi szinten, sorban már harmadik hónapja. Szezonálisan kiigazítva az árak azonban csökkentek - derült ki a kedden ismertetett S&P/Case-Shiller lakásárindexből.

Júniusban az Egyesült Államok 10 legnagyobb városában a lakásárak alakulását jelző index 1,1 százalékkal, a 20 legnagyobb városban ugyancsak 1,1 százalékkal nőtt májushoz képest. Szezonálisan kiigazított alapon számolva ugyanakkor a tíz legnagyobb városban az árak stagnáltak, a húsz legnagyobban pedig 0,1 százalékkal csökkentek.

A lakásárak 3,8 százalékkal maradtak el tavaly júniushoz képest a tíz legnagyobb amerikai városban és 4,5 százalékkal voltak alacsonyabbak a húsz legnagyobb városban.

A múlt héten ismertették, hogy a júliusban értékesített használt lakások száma 3,5 százalékkal, éves szintre vetítve 4,67 millióra, az idén a legalacsonyabb szintre csökkent az Egyesült Államokban. Az adat azt jelzi, hogy hány adásvétel lenne egész évben, ha minden hónapban annyi lenne, mint a tárgyhónapban.