János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leütötte a kormány a tőzsdét

2011.09.09. 18:14

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1.125 pontos, 6,19 százalékos csökkenéssel, 17.041,97 ponton zárt pénteken.

A Mol 15 400 forinton, 6,6 százalékos mínusszal fejezte be a kereskedést, az OTP az 15 százalékos mínuszból valamelyest visszakapaszkodva 3740 forinton, 10,7 százalékos veszteséggel zárt.

A nemzetközi összehasonlítsában is kiugró veszteségek oka, hogy a kormány tervei szerint a bankok egyösszegű végtörlesztés esetén 180 forintos frank- és 250 forintos euró árfolyamon kell biztosítsák a hitelből való kiszállást úgy, minden ezzel kapcsolatos költség őket terheli. Elemzők szerint a piaci és a rögzített árfolyamszint közötti különbség bankokra terhelése reálisan néhány százmilliárdos, de szélsőséges esetben ezer milliárd forint közeli veszteségeket eredményezne a pénzintézetek mérlegében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!