Horvátországban terjeszkedik az Equilor

2011.09.21. 11:42

Horvátországban nyitott irodát a független magyar befektetési szolgáltató, az Equilor Befektetési Zrt. - közölte a társaság szerdán. A zágrábi iroda a délkelet-európai régióban várható befektetésekkel kapcsolatos tranzakciókat végzi majd.

Az Equilor arra számít, hogy a délszláv országokban felgyorsuló felzárkózási folyamatnak intenzív hatása lesz az infrastrukturális fejlesztésekre, s ez növeli a tőkebevonás iránti igényt. A cég megítélése szerint ezek a folyamatok kiemelkedő befektetési lehetőségeket jelenthetnek a magyar és a nemzetközi befektetőknek, így várhatóan élénkül a vállalatfelvásárlás is.

Az új iroda vezetője Iain McGuire, aki korábban többek között a PricewaterhouseCoopers horvát és szlovén irodájában dolgozott partnerként.

Az Equilor Lengyelországban és Csehországban is jelen van, s a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) mellett tagja a varsói és a prágai értéktőzsdének. A BÉT adatai szerint a befektetési szolgáltatási társaság a tőzsde hetedik legnagyobb forgalmazója 2011 első nyolc hónapjának forgalma alapján.