Megállapodtak az olasz nyugdíjreformról

2011.10.26. 09:26

Az olasz koalíciós pártok megállapodtak kedd este a nyugdíjreformban az Északi Liga vezetőjének bejelentése szerint, de Umberto Bossi hozzátette: kérdés, hogy az Európai Unió elégedett lesz-e ezzel.

"Végül találtunk egy megoldást. Meglátjuk, mit szól hozzá az EU" - mondta Bossi újságíróknak. Arra a kérdésre, hogy mekkora esélyét látja annak: a kormány túléli az eurózóna vezetői által Olaszországtól követelt gazdasági reformokról szóló vitákat, azt mondta: "továbbra is pesszimista vagyok". Bossi egy meg nem nevezett tanácsadója napközben közölte: a pártvezetőben felmerült az erős kétely, hogy tudja-e továbbra is támogatni Silvio Berlusconi kormányát.

Az eurózóna vezetői, élükön Franciaországgal és Németországgal, azt várják Berlusconitól, hogy a szerda esti újabb EU-csúcstalálkozóig készítsen egy határozott tervet az olasz gazdaság növekedésének beindítására és az ország hatalmas adósságának lefaragására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek