Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Alacsony kereslet, magas hozam az állampapír-aukción

2011.11.10. 12:58

A meghirdetettől elmaradó jegyzés miatt csökkentett összegben és magasabb hozammal értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki aukcióján.

A kincstárjegyet 40 milliárd forint értékben hirdette meg az ÁKK a kéthetente rendezett csütörtöki aukcióján, de csak 23,006 milliárd forintos jegyzés érkezett az elsődleges forgalmazók részéről. Az ÁKK minden ajánlatot elfogadott és ennek megfelelő összegben értékesített kincstárjegyet. A mostani aukción 6,79 százalékos átlaghozammal értékesítette a kötvényeket az ÁKK, 57 bázisponttal az előző sikeres, azaz a négy héttel ezelőtti aukció átlaghozama és 24 bázisponttal a D121017 jelű kincstárjegy szerdai 6,55 százalékos másodpiaci referenciahozama felett.

Mint azt akkor megírtuk, két héttel ezelőtt kudarcba fulladt az aukció, miután a mostaninál némileg alacsonyabb, 22,819 milliárd forintos igényt az ÁKK nem tartotta elegendőnek, és végül egyáltalán nem értékesített kincstárjegyet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek