Díjat nyert az Audi és a Bosch

2012.01.27. 10:43

A nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke átadták az „Év Befektetője” díjakat. A díjazott projekteket a HITA által támogatott beruházások közül választják ki.

Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása díjat a Mylan gyógyszergyártó cég vehette át közel 60 millió eurós, 320 főnek munkahelyet biztosító komáromi beruházásával. Az év legnagyobb volumenű bővítése díjat az Audi kapta, ami a 900 millió eurós új járműgyár részeként pótlólagos beruházással présüzemet épít. Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata elismerést a Jabil vehette át, mely 670 fővel gyarapította dolgozói számát Tiszaújvárosban.

Az év legnagyobb új regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata a 2011-es évben az AGCO Hungary Kft. lett, a Budapesten megvalósuló új SSC beruházás a cég 16 ezer alkalmazottjának nyújt IT szolgáltatásokat szerte a világon. A K+F együttműködésért díjat idén a Robert Bosch Kereskedelmi Kft. vehette át, kutatás és fejlesztés területén betöltött szerepe, valamint az egyetemekkel és kutatóintézetekkel megvalósított kiemelkedő kapcsolata miatt. Az ipari park és az önkormányzat befektetésösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül a Legjobb ipari park címet a Polgár Ipari Park nyerte el.