János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem nőtt az ipari termelés az USA-ban

2012.02.15. 16:01

Stagnált az amerikai ipari termelés januárban, közölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán. Az ipari termelés decemberben még 1,0 százalékkal nőtt. Az elemzők az ipari termelés 0,7 százalékos növekedésére számítottak januárra. Éves összevetésben az ipari termelés 3,4 százalékkal nőtt az idei első hónapban. Az ipari termelőkapacitások kihasználtsági mutatója 78,5 százalék lett, némileg kisebb a decemberi 78,6 százaléknál.

A Fed tájékoztatása szerint a feldolgozóipari termelés 0,7 százalékkal nőtt januárban a decemberi 1,5 százalékos bővülés után. A gépjárműgyártás 6,8 százalékkal nőtt az előző havi 3,8 százalékot követően. A bányaipari termelés 1,8 százalékkal csökkent januárban. A közszolgáltatások kibocsátása pedig 2,5 százalékkal esett, és ezzel a hatodik hónapja tart az ágazati kibocsátás visszaesése.