Több pénz jut energiapályázatokra

2012.02.24. 13:31

Megemelkedett a helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című kiírás keretösszege, közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az eredeti keret kimerülése után beérkezett pályázatok támogathatóságáról az Európai Bizottság felé kezdeményezett átcsoportosítási kérelem elbírálását követően döntenek.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati kiírás keretösszege - belső forrásátcsoportosítás eredményeként - 3,4 milliárd forinttal megemelkedett. A keretemelés nyomán a rendelkezésre álló összeg 3 milliárd forintról 6 427 276 656 forintra nőtt.

A támogatási döntéseket a beérkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig hozták meg. A rendelkezésre álló forrást meghaladó igényű, a kiválasztási kritériumoknak megfelelt pályázatok esetében a Környezetvédelmi Operatív Programok irányító hatósága tartaléklistát képezett, és a tartaléklistára kerülő pályázókat az Energia Központ Nonprofit Kft. 2011 decemberében levélben értesítette.