Gizella
9 °C
14 °C

Kivonul a Trigránit moszkvai projektjéből

2012.03.19. 14:32

Megválik a moszkvai 134 ezer négyzetméteres Mozaik bevásárlóközpontban lévő 50 százalékos részesedésétől a Trigránit - adta hírül a Kommerszant orosz napilap. Információik szerint Demján Sándor cégének részesedését Pjotr Sura, az RGI International nevű cég társtulajdonosa vette meg körülbelül egy hónapja.

A lap emlékeztetett arra, hogy a TriGránit 2007-ben került az orosz piacra, a Gazprombank-Invest céggel együtt 5 milliárd eurós kereskedelmi ingatlanberuházást tervezett megvalósítani Krasznodarban, Moszkvában és Szentpéterváron.

Később a magyar cég 2-3 milliárd dollárt szeretett volna invesztálni egy 28 hektáros szentpétervári raktárterületen, de a válság miatt a terv meghiúsult. 2008-ban sikertelen tárgyalásokat folytattak a vityebszki pályaudvar körüli terület beépítéséről.

Abban az évben szerzett a TriGránit 50 százalékos részesedést a 134 ezer négyzetméteres Mozaik bevásárlóközpontban. Ez lett volna az első moszkvai beruházása. Azzal az indokkal vonult ki belőle a cég, hogy a projektet a mai napig nem egyeztették a moszkvai főpolgármesteri hivatallal.

Mint a Kommerszant írja, Moszkvában 2010-ben megváltoztak a játékszabályok a beruházók számára. Szergej Szobjanyin - aki akkor váltotta Jurij Luzskovot az orosz főváros élén - leállította a tömeges építkezéseket és bejelentette, hogy felülvizsgálják a korábban engedélyezett projekteket.